DIY: Geïsoleerde waterbak maken

Winter, sneeuw en ijs. Als paardenhouder is dit waarschijnlijk niet je favoriete seizoen. Het is glad en alles bevriest, zo ook de waterbak van je paarden. Hoe houdt je de drinkbak van je paarden ijs- en vorstvrij? In dit artikel laat ik je zien hoe je zelf een geïsoleerde drinkbak kunt maken. Je hoeft je, na het lezen van dit artikel, geen zorgen meer te maken over een bevroren waterbak.

Wat heb je nodig?

  • Twee speciekuipen/cementtonnen
  • Purschuim

Hoe maak je het?

Spuit het purschuim op de bodem van één van de speciekuipen. Nu kan je de andere speciekuip erin zetten. Spuit nu de zijkanten ook goed vol met purschuim. Druk de twee speciekuipen goed op elkaar. Laat de waterbak nu een dag goed drogen.

Tips tegen bevriezen

Het kan voorkomen dat er nog wel eens een laagje ijs op het water komt te liggen. Daarom nog een paar extra tips om je waterbak helemaal vrij van ijs en vorst te houden.

  • Een bal in de waterbak kan helpen om het ijs te breken. Als je paard drinkt, beweegt de bal rond in het water en breekt het ijs.
  • Eten, zoals een wortel, appel of een pluk hooi, in de waterbak zorgt ervoor dat de paarden spelen met  het eten en het water dus minder snel bevriest.
  • Een laagje olie, zonnebloemolie of slaolie, blijft drijven op het water en helpt hierdoor het bevriezen van het water tegen te gaan. Het kan geen kwaad voor je paard zolang het maar een klein beetje is.

Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel geen last meer van een bevroren water in de winter! Heb jij nog tips tegen het bevriezen? Laat ze achter in een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *