DIY: Halsdeken maken

Een hals opzet stuk voor je deken is fijn voor je paard, het zorgt voor een beetje extra warmte. In de winter een verlening van de winterdeken. Of na het rijden een verlenging van de zweetdeken. Als je nou net een deken zonder hals hebt, laat ik je hier zien hoe je zelf een losse halsdeken kunt maken.

Wat heb je nodig om een halsdeken te maken?

  • Stof waarvan jij een halsdeken wilt maken. Wol, fleece of je eigen voorkeur.
  • Naai spullen en naaimachine (kan ook met de hand)
  • Stofje voor het randje (als je dat wilt)
  • Sluitingen, bijvoorbeeld drukknoopjes, klittenband of riempjes.
  • ElastiekDIY: Halsdeken maken

Hoe maak je een halsdeken?

Meet eerst de maat van de hals van je pony/paard. Tel er een paar cm bij, want de deken moet iets groter zijn. Zorg dat hij zo lang is dat hij onder de deken, die je er dan ook maar op heb liggen, uitkomt. Maak hem sowieso niet te klein, dit vind je paard niet fijn. Knip dan de hoeveelheid stof die jij nodig hebt. Zorg voor een extra randje zodat je die netjes af kunt werken. Dit hoef je niet te doen als je een stofje voor de randjes hebt.

Nu naai je aan de bovenDIY: Halsdeken makenkant een tunneltje voor het elastiek waarmee de halsdeken blijft zitten. Je kunt ook iets anders gebruiken. Een touwtje met aan het uiteinde klittenband of drukknoopjes bijvoorbeeld want dat kan makkelijk los schieten als het te strak zit. Er moet in ieder geval voor gezorgd worden dat het niet te strak komt te zitten. Doe het elastiek of iets anders dus in het tunneltje.

Als je geen stofje voor de randjes heb dan vouw je de randje om en deze naai je aan de binnenkant vast. Heb je dat wel dan naai je nu het stofje om de rand van de halsdeken.

Je deken is nu bijna af. Er moeten alleen nog sluitingen aan de onderkant van het halsdeken worden bevestigd. Het hangt er af van wat jij voor sluiting wil. Maak of naai deze sluitingen er aan vast en klaar is je halsdeken.

Mis jij nog DIY’s? Laat het dan weten in een berichtje hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *