Review: Grand National Keep Off vliegenspray

Het is al weer een tijdje zomer. Een heerlijke periode om met je paard bezig te zijn, vind ik tenminste. Lekker weer en heerlijke buitenritten. Er zit altijd één groot nadeel aan de zomer. Dat zijn die verschrikkelijke vliegen, muggen en dazen. Gelukkig zijn er allemaal middeltjes op de markt om dit tegen te gaan. Ik heb de afgelopen periode de Keep Off vliegenspray van Grand National getest.

Review: Grand National Keep Off vliegenspray
Grand National Keep Off vliegenspray – € 18,85

Beloftes van Grand National

Grand National beloofd dat deze spray (zweet)geur neutraliserend is. Deze spray zou er voor moeten zorgen dat er een zodanige geurverandering bij het paard optreed dat het dier minder aantrekkelijk wordt voor vliegen en muggen. Daarnaast zou Grand National Keep Off Vliegenspray een verzorgende werking op de vacht, manen en staart van het paard hebben. De vliegenspray zou een werking van een dag hebben. Bij erg transpirerende paarden zal het sprayen vaker herhaald moeten worden.

Uiterlijk

De vliegenspray zit in een doorzichtige flacon van 750 milliliter. De verpakking ziet er niet heel bijzonder uit, wat ik ook niet nodig vind voor een vliegenspray.  De vliegenspray is een witte substantie.

Samenstelling

De vliegenspray is gemaakt van een mix van verschillende oliën. Daar zijn plantextracten en Aloë Vera aan toegevoegd. Wat de precieze ingrediënten zijn wordt helaas niet vermeld.

Werking

Ik vind de Grand National Keep Off vliegenspray erg goed tegen vliegen en muggen werken. Helaas werkt deze vliegenspray niet tegen dazen. De vliegenspray werkte zeker één dag. Soms zelfs twee dagen. Mijn pony transpireert niet heel veel wat waarschijnlijk ook met de werking te maken heeft.

Er wordt op de fles ook gewaarschuwd voor een licht verkleurende werking op de vacht van het paard. Dit klopt helaas wel, maar het viel bij mijn paard niet heel erg op.

Ik geef deze vliegenspray een 8 voor zijn goede en langdurige werking tegen vliegen en muggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *