DIY: Paarden speeltjes voor op stal maken

Sommige paarden vervelen zich erg snel op stal. Er zijn genoeg producten waarmee je paard kan spelen te vinden, helaas zijn deze erg duur. Maak daarom zelf speelgoed voor je paard. In dit artikel een aantal ideeën om speeltjes te maken voor je paard, om de verveling tegen te gaan.

spelend-paard

Jerrycan

Een jerrycan is een goed alternatief voor een bal. Een jerrycan is ook veiliger dan een bal om op de grond te leggen, omdat deze niet zomaar kan wegschieten en kan het dus niets fout gaan.

Ten eerste je kunt hem ophangen in de stal, zo heeft je paard weer wat om mee te spelen. Je kunt het beste de dop er ook afhalen zodat hij die niet per ongeluk kan opeten.

Wat je ook kunt doen, haal de dop van de jerrycan af. Doe wat muesli of brokjes in de jerrycan. Leg de jerrycan op de grond. Zo kan je paard er tegen aan schoppen en dan komt er wat lekkers uit. Je kunt eventueel ook meer gaten er in maken. Of er gewoon helemaal geen voer in doen.

Lege fles

Neem een lege fles  en maak deze schoon. Maak een paar gaten in de fles en vul de fles met muesli of brokjes. Nu kun je hem in de stal ophangen. Je paard zal vast gelijk beginnen te spelen.

Je kunt ook gaten maken in het midden van de fles. Doe hierdoor touwtjes heen en dan kun je hem ophangen. Hierdoor is er maar een gat waar het voer doorheen kan. Dit is iets moeilijker, zo is je paard wat langer bezig of ze zullen er snel al niets meer aan vinden.

Hooi net

Ook kun je een hooi net gebruiken tegen de verveling. Bij gebruik van een hooi net is je paard langer bezig met het opeten van het voer. Binnenkort laat ik je zien hoe je zelf een hooi net kunt maken.

Ook kun je een bal in het hooinet doen, daar kunnen paarden zich uren mee bezig houden.

 

Weet jij nog leuke dingen waarmee je paard kan spelen, laat het mij dan weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *